Onderhoud matras 

Een matras wordt dagelijks gebruikt, goed onderhoud is dan ook belangrijk voor een lange levensduur van het matras. ‘s Nachts transpireren we waardoor er altijd wat vocht in de matras trekt. Deze warme, vochtige plek is zeer geliefd bij bacteriën. Door het matras goed te onderhouden en te luchten zorgt u ervoor dat het matras fris blijft. Het is daarom belangrijk om het bed elke dag te luchten. Dit kunt u doen door ‘s morgens het dekbed wat op te schudden en deze dubbelgevouwen op het voeteneind van het bed neer te leggen. Op die manier kan het matras en de onderkant van het dekbed luchten. De matras en het onderkant van het dekbed zijn immers de plekken waar het lichaam het meest mee in aanraking komt gedurende de nacht en dus ook het meeste vocht kan opnemen.

Matras regelmatig keren

Bij het onderhoud van het matras hoort ook het regelmatig keren en draaien van het matras. Met een matras keren wordt bedoelt dat de kant waar u op slaapt naar beneden gekeerd wordt. Hierdoor kan de kant waar u op ligt drogen en het verlengt de veerkracht. Met een matras draaien bedoelen we dat u het hoofdeinde naar het voeteneinde draait. Zo belast je de matras steeds op een andere manier, wat de levensduur van het matras bevordert.

Matrashoes

Het matras heeft een 4-zijdige rits, waardoor het makkelijk te verwijderen is. De Aloe Vera hoes geeft extra zachtheid en een natuurlijke bescherming tegen huisstofmijt. Aloë Vera is een tropische vetplant die al eeuwen wordt gebruikt om haar medicinale werking. Ons advies is om de matrashoezen regelmatig te wassen volgens de wasvoorschriften. De wasvoorschriften vindt u op het label in het matras.